Így csináld

Marokedény

Készíts elő egy nedves szivacsot, hústűt vagy fém tollbetétet és egy kis agyagpépet (készítése: kevés agyagot szétmorzsolsz, pici vízzel elkenegeted, hogy tejfölszerű legyen). A továbbiakban minden munkádhoz legyenek ezek a kezed ügyében, ha másra is szükséged lesz, szólok.

Végy egy darab agyagot a kezedbe.

Fúrj a közepébe egy lyukat, majdnem az aljáig.

A markodban tartva és körkörösen forgatva vékonyítsd a falát kb. 5-6 miliméteresre.

A szélét nedves szivaccsal töröld egyenletesre, ha repedezik, az ujjaddal simítsd meg, hogy szép legyen.

Díszítsd kedvedre: például tehetsz rá lábakat: végy három kis agyaggombócot,

karcold meg az összeragasztandó felületeket, kend be agyagpéppel, nyomd jól össze,

kissé ütögesd az asztalhoz a marokedényedet, hogy ne billegjenek a lábai.

Karcolhatsz rá mintát is.

Készen is van az első munkád!

Ha kiszáradt a marokedénykéd, keresheted a kemencét, amiben majd kiég. Ám így is lehet használni, ha nem éri víz.

Tarthatsz benne ékszert, bonbont, mütyürt…

Tetszett a bemutató?

Nézd meg a többi ÍGY CSINÁLD bemutatómat is!